Kollektivtrafik

Print This Page
Paris har som de flesta andra Europeiska storstäder, väl utbyggd infrastruktur för transporter.Här finns en interaktiv karta över Paris tunnelbana och pendeltåg (RER).

Metro

Tunnelbanan, som kallas för Metro, är aktiv från 5:30 på morgonen till runt 00:30 på natten. På lördagar går det åka tunnelbana fram till 1:30 på natten. Paris tunnelbana är ganska välplanerad och därför ganska lätt att hitta i. Ha dock tålamod i början och räkna med att det inte alltid blir rätt första gången.Vi tycker att den bästa kartan är Grand Plan de Paris, eftersom den samtidigt visar tunnelbanan, RER och buss nätet på en och samma karta. Det finns givetvis även mindre kartor som Petit Plan de Paris och Paris Plan de Poche. Du kan hitta gratis kartor av tunnelbanan på de flesta av stationerna.

RER (Réseau Express Régional)

Pendel tåglinjer som förbinder Paris med dess förorter. Dessa tåg är aktiva från 5 på morgonen till 1 på natten varje dag.

Buss

En stor fördel med att ta sig fram med buss i Paris är givetvis att man får se så mycket mer av staden. Bussarna är aktiva från runt 7 på morgonen till ungefär 8 på kvällen. Det finns dock buss linjer som är aktiva fram till halv 2 på natten. Notera att på helgerna så är vissa busslinjer inte aktiva. Man kan köpa buss biljetter direkt på bussen eller använda ett förköpt biljett pass.Man indikerar för chaffören att man vill hoppa av vid en hållplats genom att trycka på en av de röda knapparna som finns strategiskt utplacerade runt om i bussen.