Flygplats transfers

Print This Page

Att ta sig mellan Paris och dess flygplatser

Det finns såväl delad buss och privat transfer till rimliga priser från Paris samtliga flygplatser. Det kan ibland vara förvirrande och tidsödande att åka kollektivt från flygplatsen till Paris centrala delar. Detta gäller särskilt dig som inte varit i Paris förut. Detta exploateras givetvis av Taxi bolagen, som uteslutande kör med löpande taxa.

Paris trafiksituation gör att sådana resor oftast kostar mellan 60-90 Euros och därför är det ofta säkrare att förboka någon form av transfer innan man åker till Paris. Se mer om det nedan. Två personer som väljer att åka privat transfer till fast pris från Charles de Gaulle till Paris centrum, tjänar nästan alltid på att göra detta istället för att ta taxi på grund av den tunga Paris trafiken och relativt dyra taxi taxorna.

Delad buss transfer innebär en något längre restid, eftersom en stannar vid fler stopp, men är därför också billigare än privat transfer. Delad buss är ett bra alternativ om man åker själv till Paris och inte har allt för bråttom, men är man två eller fler i sällskapet, så lönar det sig att istället välja privat transfer.

Varning 1: Det finns många transportbolag som är oseriösa och tar hutlöst betalt för såväl taxi resor och transfers. Det ska inte kosta över 100 Euro för två personer att åka enkel resa från CDG till Paris centrum. Många reströtta turister väljer dock att inte konfrontera dessa bolag, utan betalar snällt för resan. Detta kan lämna en bitter eftersmak som ofta varar hela vistelsen, vilket vi på Paris-city inte vill att någon ska råka ut för när man besöker Paris.

Varning 2: Som turist blir man ofta erbjuden att åka illegal taxi på flygplatsen. Dessa kännetecknas av att de inte står i den ordinarie taxi kön (som skyltar leder till inne på flygplatsen och som bemannas av flygplats personal dygnet runt). Taxi chaufförerna går istället runt inne på flygplatsen för att ragga intet ont anande kunder. Välj aldrig att åka med dessa oseriösa taxi bolag, eftersom de kör helt oförsäkrat, ofta i sämre fordon och nästan uteslutande tar hutlöst betalt. Inte nog med det de kör ofta kör turisterna till fel hotell eftersom de ofta får provision av oseriösa hotell för de turister de lurar dit. Alla andra alternativ är bättre än svart taxi, inklusive kollektiv trafik.

Paris olika flygplatser erbjuder en mängd olika alternativa transportmetoder in till staden. Nedan listar vi vad som gäller för respektive flygplats.

  • Charles De Gaulle (CDG) – Transport via Taxi, Flygplats shuttle, tunnelbana och två busslinjer. Med privat transfer tar det cirka 60 minuter att åka från CDG till Paris Centrum, medan det tar cirka 90 minuter om man väljer att åka delad buss transfer.
  • Orly (ORY) – Transport via Taxi, Flygplats shuttle, tunnelbana och två busslinjer.
  • Beauvais (BVA) – Flyger man hit med RyanAir, så använder man deras egen buss transport.

Ett annat alternativ är att hyra bil direkt på flygplatsen.