En dag i Paris

Print This Page

Paris är känd såsom en av världens vackraste städer. Staden lockar inte enbart med historia och romantik, utan kan också uppvisa något av den bästa kokkonsten i världen, fantastiska monument och ett pulserande stadsliv. En dag i Paris är en dag som du sent kommer att glömma.

Starta din dag med att ta en behaglig promenad längst med Champ-Elysees. Avenyn är en av världens mest prestigefulla gator, och startar vid Arc de Triomphe, den kända triumfbågen. Monumentet byggdes först under Napoleons tid och minner om stadens glansdagar. Gatan pryds också av många kända sevärdheter och här finns också dussintals mysiga caféer, butiker och klädaffärer där man kan stanna till.

Nästa stop är den attraktion som de flesta förknippar med Paris. Såsom ett av de mest kända byggnadsverken genom tiderna så är Eiffeltornet väl värt ett besök. Det enorma tornet konstruerades av Gustave Eiffel och uppfördes först för att pryda världsutställningen 1889 och för att fungera som dess storslagna entré. Världsutställningen hölls också till det hundraåriga minnet av den franska revolutionen. Det är möjligt att gå en bit upp i tornet men vill man komma högre upp så får man hoppa på en av liftarna som tar dig med ända upp. En av de bästa tiderna att besöka platsen för det ståtliga monumentet kan vara vid nattetid då tusentals glödlampor lyser upp tornet och gör det till en storslagen syn.

Ett behagligt sätt att spendera en eftermiddag är att ta med dig en picknick-korg och slå dig ned i en av Paris många och vackra parker. The Bois de Vincennes är Paris största park och en fantastisk upplevelse. Här finns mycket att se, allt ifrån ett Buddisttempel, trampbåtar på sjön, restauranger och även en baseballplan för den som känner sig sportig. Under sommarmånaderna kan du se jazz konserter och framträdanden vid Parc Floral.

Efter en lång dag av promenerande så är det inget som slår en lyxig middag och som vi alla vet så är fransmännen kända för deras utsökta matlagning och sinne för delikatesser. En av Paris bästa restauranger som blandar traditionell fransk matlagning med smaker ifrån landets kolonialförflutna är Chez Omar. Här finner man prisvärd mat av hög standard och restaurangen blandar fransk och nordafrikansk matlagning vilket i sig är en fantastisk smaksensation.