Sport

Print This Page

Roland Garros

Tennis

Roland Garros – även kallad Franska öppna mästerskapen i tennis – är en av fyra Grand Slam-turneringar och hålls varje år i slutet på maj eller i början på juni. Roland Garros hölls för första gangen 1891 men kallades då ‘Les Internationaux de France de Roland Garros’. Endast franska tennisspelare fick delta i tennisturneringen. Roland Garros tennisturnering hölls från början på Roland Garros Stadion och det är såklart därifrån som turneringen har fått sitt namn. Varje år reser många fans av tennis som har fått tag på Roland Garros biljetter till Paris för att uppleva den här fantastiska turneringen! Många stora tennisspelare har redan visat sina konster på Roland Garros grusbanorna varibland Björn Borg, Ivan Lendl, Rafael Nadal, Roger Federer och Mats Wilander.

Fotboll

Paris fotbollslag heter Paris Saint Germain. Vill du se högklassig Division 1 fotboll, så rekommenderar vi verkligen deras hemmamatcher. Fransmän är ett passionerat folk och detta märks extra tydligt på en fullsatt fotbollsarena.

Paris Saint Germain

Superbike

Frankrikes Superbike Mästarskap är årets häftigaste roadracing sportevenemang och hålls den i oktober månad, och ni bör absolut vara på plats om ni gillar motorsport och i synnerhet snabba motorcyklar! Tävlingen pågår i början av oktober månad.

Tour de France

Detta magnifika cykelevenemang löper under Juli månad och börjar i Rotterdam i Belgien och avslutas 20 etapper senare i Paris. Det är givetvis otroligt häftigt att stå på Champs-Élysées tillsammans med tusentals hejande Fransmän och se upploppet. Mer information hittar ni på den officiella hemsidan.

Tour de France